Hoe werkt het?

 

1. Kies een bijbel

Het begint allemaal bij het kiezen van de vertaling en het formaat. Wil je bijvoorbeeld een Bijbel in Gewone Taal, dan heb je de keus uit een standaardeditie (12×18 cm), de huisbijbel (14×21 cm) en de huwelijksbijbel (14×21 cm).

 

2. Maak een mooi ontwerp

In de editor kun je de cover ontwerpen door foto’s, tekst en symbolen (clipart) toe te voegen.

Je kunt de achtergrondkleur aanpassen in de werkbalk aan de rechterkant. Of je gebruikt een foto als achtergrond. Let er op dat de foto doorloopt in het grijze gedeelte rondom. Dat is het deel dat bij de productie om de kaft wordt gevouwen. Het is het mooist als de foto doorloopt. Je kunt foto’s toevoegen aan de linkerkant. Je plaatst de foto’s in de bibliotheek en kunt ze vervolgens toevoachtergrondafbeeldingegen aan het ontwerp. Rechts bovenin het canvas wordt door middel van een symbool aangegeven of de kwaliteit van de foto voldoende is. Gebruik foto’s met een hoge resolutie.

 

TIP: Als je foto’s toegestuurd hebt gekregen, bijvoorbeeld via Whatsapp, dan worden die vaak verkleind om ze sneller te kunnen versturen. Wil je zo’n foto gebruiken voor een ontwerp, vraag dan bij de maker het origineel op.

 

Teksten toevoegen is erg eenvoudig. Plaats een tekstvak en gebruik de werkbalk aan de rechterkant om een lettertype te kiezen. Pas grootte, kleur, transparantie en schrijfrichting aan tot je tevreden bent.

 

Een leuke manier om een ontwerp nog mooier te maken, is de toevoeging van Clipart. Met symbolen, figuren en tekstlabels kun je je creativiteit alle ruimte geven. Als je zelf beschikt over een goede afbeelding, kun je die ook gebruiken.

tekst

 

TIP: Gebruik een PNG-bestand met een transparante achtergrond.

 

Uitleg werkbalk:

legenda

Naar de editor

Inspiratie nodig?